Почетна » Сештоманија » Телоговор

Телоговор

Какви ви се прстите, таква личност сте

Какви ви се прстите, таква личност сте »

8 Јан, 2017
Коментари: 0

Забавувајте се со тоа што ќе проверите дали според обликот на прстот ви одговараат дадените особини. Најдете ја својата форма и видете дали

Каков сладолед сакате, таква личност сте

Каков сладолед сакате, таква личност сте »

6 Јун, 2016
Коментари: 0

Можеби мислите дека ако нарачате ванила на другите ќе им изгледате како здодевна личност, но истражувањето на неурологот д-р Алан Хирш вели дека

Што кажуваат вашето лице и коса за вас

Што кажуваат вашето лице и коса за вас »

26 Апр, 2016
Коментари: 0

Од косата на главата до прстите на нозете, нашето тело зборува многу за нас. Спротивно или не на некои раширени верувања, еве што

Работењето пред 10 часот наутро е тортура, велат научниците

Работењето пред 10 часот наутро е тортура, велат научниците »

20 Мар, 2016
Коментари: 0

Д-р Пол Кели, истражувач од Универзитетот Оксфорд, научно го потврди фактот кој досега го има заклучено секој работник на планетава, дека е без

Што кажува формата на вашето лице за вас?

Што кажува формата на вашето лице за вас? »

11 Мар, 2016
Коментари: 0

Експертите за читање од лице веруваат дека формата на вашето лице може да ги открие основните карактерни црти и да го определи вашиот

На жените им треба повеќе сон отколку на мажите

На жените им треба повеќе сон отколку на мажите »

5 Мар, 2016
Коментари: 0

Центарот за истражување на спиењето на Универзитетот Логбороу во Велика Британија вели дека треба да ја оставите сопругата да спие подолго од вас,

Осум прашања во тестот на Фројд и даваат шанса на потсвеста да зборува

Осум прашања во тестот на Фројд и даваат шанса на потсвеста да зборува »

16 Фев, 2016
Коментари: 0

Зигмунд Фројд се смета за „татко“ на современата психоанализа, но во минатото неговите тестови биле оспорувани, а него го прогласувале за шарлатан.

Еден

Тестот на Фројд ги открива вашите приоритети

Тестот на Фројд ги открива вашите приоритети »

15 Фев, 2016
Коментари: 0

Едноставен тест во кој пет хипотетички ситуации претставуваат пет приоритети што се типични за луѓето во животот:

Вие сте дома и во исто

Ранобудноста е запишана во гените, подобро е кога ја имате!

Ранобудноста е запишана во гените, подобро е кога ја имате! »

10 Фев, 2016
Коментари: 0

Научниците долго време имаа сознанија дека сите живи суштества – од плантконите до луѓето – имаат внатрешен биолошки часовник кој е наместен на

Луѓето со изразена смисла за хумор се поинтелигентни

Луѓето со изразена смисла за хумор се поинтелигентни »

2 Фев, 2016
Коментари: 0

Дали би можеле да кажете некоја смешна приказна ако тоа се бара од вас, или ги засмевате пријателите, но се срамите пред непознати,