Деца

Со здрави детски навики, до здрави бубрези

Со здрави детски навики, до здрави бубрези »

2 Дек, 2016
Коментари: 0

На темата „Со здрави навики до здрави бубрези“ децата од трето одделение од основните училишта од скопските општини Центар, Чаир и Аеродром почнувајќи

Децата ја наследуваат интелигенцијата од мајките

Децата ја наследуваат интелигенцијата од мајките »

26 Сеп, 2016
Коментари: 0

Научниците потврдија, можете слободно да велите „Паметна/ен сум на мама“. Според најновите истражувања, гените на интелигенцијата се сместени на хромозомот Икс, а бидејќи жените

Децата кои имаат контакт со природата, ќе се борат за неа!

Децата кои имаат контакт со природата, ќе се борат за неа! »

22 Јул, 2016
Коментари: 0

Повикувајќи се на извештаи од ревизорската компанија „Прајс Вотерхаус Куперс” (PWC), англискиот весник Гардијан предупреди дека децата не смеат да го загубат контактот

Како да ги заштитите бебињата од алергии

Како да ги заштитите бебињата од алергии »

3 Јул, 2016
Коментари: 0

Неодамнешно шведско истражување покажало дека родителите кои сакаат да ги заштитат своите бебиња од развивање алергија треба да се обидат со еден едноставен

Трикови за вашите деца да го засакаат овошјето

Трикови за вашите деца да го засакаат овошјето »

29 Јун, 2016
Коментари: 0

Измислувањето начини како да ги натерате вашите деца да се хранат здраво и да го прифатат овошјето, понекогаш исцрпува и создава дополнителни проблеми.

Како да изградите здрави навики во исхраната на вашето дете

Како да изградите здрави навики во исхраната на вашето дете »

14 Мај, 2016
Коментари: 0

Знаеме дека децата често се пребирливи кога станува збор за храната, но како да одолееме на нивното негодување и да ги научиме да

Пет причини зошто помалите деца успеваат во животот

Пет причини зошто помалите деца успеваат во животот »

4 Мај, 2016
Коментари: 0

Најмалите деца во семејството најчесто се издвојуваат како белјаџии, неодговорни, гладни за внимание, кои мислат дека можат да прават се. Но науката покажува

Мајчинската љубов поттикнува побрз раст на мозокот кај децата

Мајчинската љубов поттикнува побрз раст на мозокот кај децата »

27 Апр, 2016
Коментари: 0

Иако и досега беше познато дека стабилниот семеен живот придонесува за подобар развој на децата, ова е прво истражување кое докажува дека мајчинската

Пет причини зошто најстарите деца можат да бидат најдобри

Пет причини зошто најстарите деца можат да бидат најдобри »

10 Апр, 2016
Коментари: 0

Најстарите деца мислат дека се главни во семејството, како првородени, но изгледа дека и науката го поддржува ова тврдење. Бројни студии покажале дека

Казна за родителите кои постираат слики од своите деца

Казна за родителите кои постираат слики од своите деца »

7 Мар, 2016
Коментари: 0

Полицијата во Франција ги повикува родителите да не ставаат слики од своите деца на „Фејсбук“ затоа што со тоа ја загрозуваат нивната приватност