Почетна » Дива » Кариера

Кариера

Осум најлоши работни навики според експертите за човечки ресурси

Осум најлоши работни навики според експертите за човечки ресурси »

31 Окт, 2016
Коментари: 0

Магазинот „Космополитан“ објави сторија во која експерти за ХР анонимно ги кажале најлошите работни навики кои секој вработен посветен на кариерата треба ги

Во битка со големата мечка наречена „организација на настан“

Во битка со големата мечка наречена „организација на настан“ »

28 Окт, 2016
Коментари: 0

Организацијата на настан од отворен карактер, меѓу кои се и спортските и културните случувања, наликува на непредвидлива борба со голема кафена мечка. Зошто

Десет совети за шминкање на работното место

Десет совети за шминкање на работното место »

26 Јун, 2016
Коментари: 0

На работното место, модерните девојки и жени наидуваат на голем предизвик – да го покажат својот стил, но и да изгледаат професионално и

Морална дилема или трик прашање на интервју за работа

Морална дилема или трик прашање на интервју за работа »

7 Јун, 2016
Коментари: 0

При секое интервју за работа сигурно внимавате како ќе се облечете, како ќе се однесувате, имате трема што ќе кажете, дали ќе ги

Кафуле за дремење

Кафуле за дремење »

18 Апр, 2016
Коментари: 0

Луѓето од студиото за мебел „Смарин“ со седиште во Франција се едни од многуте кои ја признаваат важноста на попладневната дремка. Тие опремија

Резултати од АВРМ: Кои професии се најбарани во Македонија?

Резултати од АВРМ: Кои професии се најбарани во Македонија? »

6 Мар, 2016
Коментари: 0

Секое вработување во Македонија се пријавува во Агенцијата за вработување, од каде што пак ги евидентираат барањата на фирмите и ги нотираат вработените

Како да се нашминкате за интервју за работа?

Како да се нашминкате за интервју за работа? »

21 Дек, 2015
Коментари: 0

Разговорот за работа може да биде настан исполет со стрес, бидејќи покрај психичките подготовки, мора да внимавате и на својот изглед. И тоа

Како започнуваат љубовните врски на работното место?

Како започнуваат љубовните врски на работното место? »

18 Дек, 2015
Коментари: 0

Љубовните врски на работното место можат да започнат прилично незабележително, со испраќање на емотивни симболи како што е на пример знакот за бакнеж.

Три брачни правила за успех во кариерата

Три брачни правила за успех во кариерата »

14 Дек, 2015
Коментари: 0

Меѓусебната заинтересираност за кариерата на партнерот, поддршката во плановите и остварените цели, подготвеноста на флексибилност во промените се клучни за добра кариера.

Овие

Шест факти кои влијаат на вашата кариера

Шест факти кои влијаат на вашата кариера »

2 Дек, 2015
Коментари: 0

Некои нешта не можете да ги промените, но треба да знаете како тие би влијаеле врз развивањетоа на вашата кариера. Верувале или не,