Почетна » Сештоманија » Телоговор » Тестот на Фројд ги открива вашите приоритети

Тестот на Фројд ги открива вашите приоритети

Телоговор

Едноставен тест во кој пет хипотетички ситуации претставуваат пет приоритети што се типични за луѓето во животот:

Вие сте дома и во исто време се случуваат пет различни работи кои бараат ваша реакција. По кој ред ќе им посветите внимание?

– Ѕвони телефонот

– Детето плаче

– Некој ви тропа на врата

– Облеката се сушти на тераса, а во исто време почнува да врне дожд

– Водата која сте ја пуштиле од чешма почнува да се прелева преку лавабото

Запишете на хартија по кој редослед би ги извршувале овие задачи!

Резултатите објавени подолу ви откриваат што значат вашите одговори и како ги изразувате своите приоритети.

psiho terapija

Телефон = Работа

Дете = Семејство

Врата = Пријатели

Облека = Пари

Чешма = Секс