Почетна » Семејство » Во брак » Семејни вредности за среќно семејство

Семејни вредности за среќно семејство

Во брак

Вашето семејство е ваше најголемо богатство. Многу често во филмовите гледаме како одлично функционира едно повеќе члено семејство и иако знаеме дека не е сѐ така розево, сакаме нашето семејство барем малку да наликува на тоа.

Како би го постигнале? Постојана комуникација, доверба и неколку совети од супер мајки.

Секогаш кажувајте ја вистината.

Правете сѐ за вашето семејство.

Одржувајте го ветеното.

Не правете нешто што би ја нарушила вашата семејна репутација.

Не жалете се од вашите најблиски.

Смејте се со најблиските.

Кажувајте колку се сакате и цените најчесто што можете.

Употребувајте мили и нежни зборови.

Бидете горди на себе и на најблиските.

Не заборавајте да кажете „те молам“ и „благодарам“.

Никогаш не зборувајте лошо за вашето семејство.

Почитувајте ги постарите.

Имајте семејни оброци.

Излегувајте заедно колку што можете почесто.