Почетна » Семејство » Дом » Неверојатен трик кој го олеснува пеглањето

Неверојатен трик кој го олеснува пеглањето

Дом

Колку пати сте посакале наместо да ги пеглате алиштата од двете страни, да бидат испеглани само по пеглањето на едната страна? Се што ви е потребно за овој трик е алуминиумска фолија.

 Извадете ја заштитната ткаенина од даската за пеглање, прекријте ја со алуминиумска фолија, а потоа вратете ја. Топлината ќе се рефлектира од двете страни, така што наместо да ги пеглате двете страни една по друга, ќе ги пеглате двете страни одеднаш.