Почетна » Дива » Патувања » „Луди“ хотели: Сакате да спиете со рибите или со птиците?

„Луди“ хотели: Сакате да спиете со рибите или со птиците?

Патувања

Современиот туризам не е сконцентриран само да ви понуди дестинација каде што ќе ве одушеви само природата или историјата на некое место, напротив се повеќе и самите сместувачки капацитети одушевуваат со својот екстравагантен или невообичаен изглед.

Во оваа сторија ви прикажуваме три хотели кои го привлекоа нашето внимание: сплав на три спрата во Танзанија (при што спалната е под вода и овозможува поглед на морскиот свет), хотел во Кина направен во форма на потковица (чија фасада менува бои), како и поранешен индустриски кран кој сега е преуреден во хотел, а овозможува „банџи“ скокови за гостите кои плаќаат речиси 500 долари за ноќ во Амстердам!

Кој е вашиот избор?

Sleep with the fishes in this insane underwater hotel room in the Indian Ocean.

Posted by INSIDER travel on Friday, February 19, 2016

 

This hotel in China is shaped like a doughnut.

Posted by INSIDER travel on Thursday, February 18, 2016

 

This working crane is actually a luxury hotel in the Netherlands.

Posted by INSIDER travel on Tuesday, February 16, 2016