Почетна » Семејство » Деца (Page 2)

Деца

Најголемиот водич низ цртаните на Дизни

Најголемиот водич низ цртаните на Дизни »

8 Feb, 2016
Коментари: 0

Дали сте знаеле дека „Малата сирена“ на Дизни има уште две свои продолженија, исто како и приказната за Аладин? Дали сте ги гледале

Научна студија: Строгите родители подигаат избувливи личности

Научна студија: Строгите родители подигаат избувливи личности »

30 Jan, 2016
Коментари: 0

Иако здодевните мајки можеби воспитуваат поуспешни деца, една нова студија открива дека родителите кои игратат на картата на манипулација и вина кај нивните

Преку игра до физичка активност во зима

Преку игра до физичка активност во зима »

11 Dec, 2015
Коментари: 0

Во зима, кога честопати се туткате дома, а сакате да го размрдате вашето дете, еве неколку игри со кои тоа нема ни да

Пет грешки кои родителите ги прават со тинејџерите

Пет грешки кои родителите ги прават со тинејџерите »

5 Dec, 2015
Коментари: 0

Како кај секоја индивидуа, така и кај тинејџерите, во текот на годините постојано се менуваат начините на размислување. Всушност, ова е тешка фаза

Родители, имате ли омилено дете?

Родители, имате ли омилено дете? »

2 Nov, 2015
Коментари: 0

Дали тврдењето на родителите дека немаат омилено дете е една голема лага?

Според едно истражување, се докажало дека сите родители имаат омилено дете,

Разговарајте со вашиот тинејџер како со возрасен

Разговарајте со вашиот тинејџер како со возрасен »

2 Nov, 2015
Коментари: 0

Уште не можете да поверувате дека вашето дете веќе навлезе во проблематичните тинејџерски години? Веќе започнуваат проблемите во комуникацијата, а како да го

Еден испит е омилен кај тинејџерите: возачки испит!

Еден испит е омилен кај тинејџерите: возачки испит! »

2 Nov, 2015
Коментари: 0

Како да се справите со тинејџер кој не сака да излезе од автомобилот додека не го положи возачкиот испит? Докажано е дека најголемите

Зеленчук подготвен на интересен начин

Зеленчук подготвен на интересен начин »

2 Nov, 2015
Коментари: 0

Имајќи ги на ум придобивките од конcумирањето на зеленчук, често применуваме начини како се повеќе да се вметнува во исхраната на децата. Неколку

Сложувалка – за развој на интелигенција

Сложувалка – за развој на интелигенција »

2 Nov, 2015
Коментари: 0

Сложувалките се одличен начин како да се стимулира мозокот на детето и да се развијат некои од најважните вештини кои се потребни за

Пишување на домашна работа – како да се справите со вашето дете?

Пишување на домашна работа – како да се справите со вашето дете? »

2 Nov, 2015
Коментари: 0

Родителите низ целиот свет би сакале да знаат како магично да ги натераат децата да ја напишат нивната домашна задача. Конечно, не е