Почетна » Семејство » Бременост

Бременост

Со вежбање намалете ги шансите за царски рез

Со вежбање намалете ги шансите за царски рез »

23 Sep, 2016
Коментари: 0

Невистина е дека за време на бременоста вежбањето е забрането. Доколку бремената жена е здрава, односно нема компликации со бременоста, докторите препорачуваат лесна

Како да го погодите полот на бебето

Како да го погодите полот на бебето »

12 Aug, 2016
Коментари: 0

Ако не сакате да чекате или не му верувате доволно на ултразвукот, еве неколку забавни, а и помалку чудни начини да се предвиди

Видео анимација: Од јајце клетка до бебе!

Видео анимација: Од јајце клетка до бебе! »

12 Feb, 2016
Коментари: 0

Филмските продуценти од Холивуд ги имаат истенчено нашите чувства за добри видео содржини, иако често и тие се потпираат на компјутерските анимации. Сепак,

Породувањето е потешко од трчање маратон

Породувањето е потешко од трчање маратон »

20 Jan, 2016
Коментари: 0

Ако сте мислеле дека заздравувањето по породување е тешко, еве зошто е така. Според научниците од универзитетот Мичиген, раѓањето е „најтрауматичниот настан кој

Шест продукти кои трудниците треба да ги избегнуваат

Шест продукти кои трудниците треба да ги избегнуваат »

8 Jan, 2016
Коментари: 0

Има повеќе работи кои треба да ги избегнувате или намалите за време на бременоста зашто можат да му наштетат на вашето бебе, а

Најдобри години да останете бремени

Најдобри години да останете бремени »

2 Nov, 2015
Коментари: 0

Ако имате околу дваесетина или триесетина години и не знаете која возраст е најдобра за да останете бремени, научниците нудат повеќе одговори.

Одговорот

Како до точен тест за бременост?

Како до точен тест за бременост? »

2 Nov, 2015
Коментари: 0

Па девојки, доколку сте се размислувале како тоа мало стапче може да ви каже дали сте бремени или не, еве неколку одговори на

Свадба, па прво па машко

Свадба, па прво па машко »

2 Nov, 2015
Коментари: 0

Спротивно од сите жени, вие всушност сакате машки деца? Од статијава ќе дознаете како им успевало тоа на жените пред два века. Можеби

Шест супер-храни за идните мајки

Шест супер-храни за идните мајки »

2 Nov, 2015
Коментари: 0

Свесни сте дека секогаш треба да се храните здраво, но понекогаш сакате да краднете и некоја крофна за појадок. Познато ни е чувството.

Најчести знаци дека сте бремени

Најчести знаци дека сте бремени »

2 Nov, 2015
Коментари: 0

Прерано е да направите тест, но се прашувате дали сте бремени? Телото ќе ви одговори на тоа прашање, треба само да го сослушате.