Почетна » Нега » Здравје (Page 2)

Здравје

Премногу седење може да ви го скрати животот

Премногу седење може да ви го скрати животот »

14 Apr, 2016
Коментари: 0

Седиме на работа, седиме покрај компјутер или ТВ, и, воопшто, голем дел од времето го поминуваме во седење, колку и да сме свесни

Дали сте магнет за комарци

Дали сте магнет за комарци »

14 Apr, 2016
Коментари: 0

Времето затоплува и пак ќе мораме да бидеме подготвени да се избориме против овие крвопијци. Но се чини дека комарците повеќе ги сакаат

Пет супер храни за здравјето на жените

Пет супер храни за здравјето на жените »

10 Apr, 2016
Коментари: 0

Заради секојдневните обврски на работа и во домот, на жените им е тешко да најдат време да се хранат како што треба, па

Пет супер храни за здравјето на мажите

Пет супер храни за здравјето на мажите »

4 Apr, 2016
Коментари: 0

Според најновите диететски препораки во САД, на голем дел од мажите им недостигаат калиум, диетални влакна, магнезиум, калциум и витамини  А, Д, Е

Јадењето јаболка го продолжува животниот век

Јадењето јаболка го продолжува животниот век »

1 Apr, 2016
Коментари: 0

Научниците го докажаа она што нашите претци одамна го знаеле, дека јаболкото е многу здраво за човекот, но она што не го знаеле

Најдобра храна за здравје на мозокот

Најдобра храна за здравје на мозокот »

26 Mar, 2016
Коментари: 0

Несомнено е дека како што старееме, и нашето тело старее со нас, но добрите вести се што ако ја додадете оваа „паметна“ храна

Најдобра вечера за подобар сон и метаболизам

Најдобра вечера за подобар сон и метаболизам »

8 Mar, 2016
Коментари: 0

Ако веќе морате да каснете нешто пред спиење, тоа никако не смее да биде лазањата која останала од ручек или половина кутија сладолед.

Citrus Paradisi: Природен антибиотик против грип и бактерии

Citrus Paradisi: Природен антибиотик против грип и бактерии »

6 Mar, 2016
Коментари: 0

Преодниот период од зима во пролет носи покачување на температурите, а тоа пак по непишано правило значи и засилено ширење на вируси или

Една современа болест која нема лек е поттикната од кравјото млеко!

Една современа болест која нема лек е поттикната од кравјото млеко! »

2 Mar, 2016
Коментари: 0

Кравјото млеко има различни ефекти врз човечкото тело зависно од формата и содржината на производите кои се конзумираат, а се направени од него.

Отстранете ги причините кои доведуваат до појава на хемороиди

Отстранете ги причините кои доведуваат до појава на хемороиди »

29 Feb, 2016
Коментари: 0

Меѓу 50 до 85 проценти од луѓето се соочуваат со хемороиди барем еднаш во својот живот. Во некои случаи, хемороидите може да се