Почетна » Дива » Култура (Page 3)

Култура

Препорака за книга: „Девојките од Ријад“

Препорака за книга: „Девојките од Ријад“ »

2 Dec, 2015
Коментари: 0

Ѕирнете во скриениот свет на четири млади девојки кои се трудат да ги усогласат своите љубови и желби со крутите правила на традицијата

„Златна лира“ за поезијата на Ристо Василевски

„Златна лира“ за поезијата на Ристо Василевски »

19 Nov, 2015
Коментари: 0

Исклучително плодната година на издавачки план за академик Ристо Василевски ќе заврши со добивање на признанието „Златна лира“ од јубилејната десетта едиција на

Препорака за книга: „Росхалде“

Препорака за книга: „Росхалде“ »

2 Nov, 2014
Коментари: 0

Росхалде е силна приказна за вредноста на човечката душа и за неможноста да им се припаѓа истовремено да два света. Јохан Верагит е

Препорака за книга: „Девојката од хартија“

Препорака за книга: „Девојката од хартија“ »

1 Dec, 2013
Коментари: 0

На познатиот писател, Том Бојд, му недостига инспирација за да создаде нова книга. Тогаш, во неговиот живот ненадејно се појавува хероината на неговите

„Skopje street festival“ во Градски парк

„Skopje street festival“ во Градски парк »

25 May, 2013
Коментари: 0

Под отворено небо, на 7. и 8. јуни, во Градскиот парк ќе се одржи урбаната улична уметност „Skopje street festival“.

Првиот фестивалски ден,