Почетна » Дива » Кариера (Page 2)

Кариера

Како да дојдете до саканото унапредување?

Како да дојдете до саканото унапредување? »

1 Dec, 2015
Коментари: 0

Ако мислите дека само со напорна работа и преданост ќе ви биде загарантирано унапредувањето, грешите. Работите денес функционираат различно.

Вашиот претпоставен нема никогаш

Кој флертува, зло не мисли!

Кој флертува, зло не мисли! »

27 Nov, 2015
Коментари: 0

Истражувањата велат дека 86 насто од жените флертуваат на работа со своите колеги за да си ја постигнат целта.

 

Но

Како да го победиме заморот на работа

Како да го победиме заморот на работа »

26 Nov, 2015
Коментари: 0

Дали ви се случило веќе на пладне едвај да се воздржувате да не заспиете на работното место и да сакате да си

Работата да се плаши од тебе, а не ти од неа

Работата да се плаши од тебе, а не ти од неа »

25 Nov, 2015
Коментари: 0

Отказот во прв момент значи финансиски проблеми кои тешко се надминуваат, а најбрз начин да застанете на нозе, секако, е да најдете

Работете го она што навистина го сакате

Работете го она што навистина го сакате »

24 Nov, 2015
Коментари: 0

Сигурно мислите дека можеби премногу барате кога ќе кажете дека сакате да работите нешто што навистина го сакате. Не задоволувајте се со нешто

Совршеното резиме нека биде вашето!

Совршеното резиме нека биде вашето! »

23 Nov, 2015
Коментари: 0

Една слика вреди илјада зборови, но едно совршено резиме може да вреди неколку месечна кирија, работа во областа која ја сакате или еден

Не мора да го мразите одењето на работа

Не мора да го мразите одењето на работа »

21 Nov, 2015
Коментари: 0

Никој не сака да оди на работа. Сите сакаме да си уживаме и одмараме наместо да се грижиме дали ќе ги завршиме работните

Тремата нека биде ваш сојузник, не непријател

Тремата нека биде ваш сојузник, не непријател »

20 Nov, 2015
Коментари: 0

За да успеете да ја победите, најпрво мора да разберете зошто и како се јавува тремата, а дури потоа следи примена на методите

Со колегите сте поблиски отколку што мислите

Со колегите сте поблиски отколку што мислите »

20 Nov, 2015
Коментари: 0

Ако сакате да проверите колку треба да бидете блиски со колегите, работното место може лесно да ве излаже.

Кога зборуваме за опкружувањето на

Поради работата немате време за љубов?

Поради работата немате време за љубов? »

19 Nov, 2015
Коментари: 0

Ново истражување покажало дека жените кои имаат успешни кариери потешко успеваат да пронајдат партнер.

Поради големиот број на работни часови, стресот го зголемува