Почетна » Дива » Актуелно (Page 5)

Актуелно

Англиска писателка го менува Дарвин на банкнотата од 10 фунти

Англиска писателка го менува Дарвин на банкнотата од 10 фунти »

30 Nov, 2015
Коментари: 0

Банката на Англија ја подготвува за печатење серијата Ф на банкнотата од 10 фунти, на чија што задна страна досега се појавуваше ликот

Програма на неработни денови за 2016 година

Програма на неработни денови за 2016 година »

30 Nov, 2015
Коментари: 0

Министерството за труд и социјална политика ги објави неработните денови за 2016 година, согласно Законот за празниците на Република Македонија.

Ловците на празнични

Божиќна забава за осамени

Божиќна забава за осамени »

1 Nov, 2015
Коментари: 0

Главниот град на Јужна Кореја, Сеул, ќе биде домаќин на најмасовната Божиќна забава за самци оваа година.

Преку 36.000 луѓе досега го потврдиле

Електронско следење на жените во Саудиска Арабија

Електронско следење на жените во Саудиска Арабија »

1 Nov, 2015
Коментари: 0

Преку социјалната мрежа Твитер, во јавноста избија вести за воведеното електронско следење на жените во Саудиска Арабија, една од најконзервативните држави во светот.